SOE:n historiaa

KAUSI 2015-2016

Kausi alkoi jännittävissä tunnelmissa, kun saimme tietää, että Masters-sarja kasvaa yhdellä joukkueelle, kun HSK:n voittoisa Team Antique siirtyi aikuisten sarjasta Mastersiin. Uusi haastaja todella näytti, mistä on tehty ja vei kauden aikana lähes täyden potin. Ainoastaan aluemestiksissä onnistuimme rikkomaan Antikkien voittoputken ja nousimme ykkössijalle. Nautimme kuitenkin koko kauden ihanasta swingihengisestä ohjelmastamme ja annoimme palaa täysillä kisasta kisaan. Alkukauden epäonnikin saatiin karistettua jaloista ja pisteet nousivat loppukisoissakin yli neljänkymmenen.

SOE vapaalla

Kauden kruunasi EVT:n ihana kevätnäytös, jonka teemana oli tänä vuonna Liisa Ihmemaassa. SOE toi näytöksen alkupuolella jäälle merihenkeä yhdessä Laastareiden kanssa esittämällä merimiehiä tai -naisia. Eikä perinteistä näytösjekkuakaan unohdettu, kun viimeisessä näytöksessä luisteliin humoristisissa peruukeissa. 🙂

soe-kevätnäytös

Joukkueessa luistelivat: Heidi Auranen, Jenni Haukirauma (AC), Essi Huttunen, Enni Jokinen, Petra Kaipio, Hanna-Liisa Kangas, Taru Karvosenoja, Kerttu Kouki,  Saija Lehti, Paula-Kaisa Leppänen, Henna Lähdeniemi (C), Essi Marjamäki, Anna Metso, Jonna Mikkonen, Milja Nuorkivi, Susanna Nurmi, Suvi Nykäsenoja, Johanna Olli, Salla Paajanen, Jessica Paronen, Sini Shepstone, Johanna Tepponen, Alexandra Zühlke.

Tauolla: Mira Järvinen, Katariina Laurila, Anna-Leena Tuohimaa.

Joukkuetta valmensivat: Hetti Maukonen ja Saima Paloranta

KAUSI 2014-2015

Toinen kausi pyörähti käyntiin keväällä 2014 tekniikkajäiden merkeissä. Ennen kesälomille jäämistä pidimme pukujään, jota varten soelaiset olivat kaivelleet komeroitaan ja tehneet jo lähes antiikkisia kisapukulöydöksiä – ja ne lyhyet helmat!

vanhat-kisapuvut.001

Kesän lopulla jatkettiin vielä jokunen kerta tekniikan parissa. Saimme myös muutaman lisävahvistuksen joukkueeseemme. Syyskuun alussa pidimme leirin Pajulahdessa, missä aloimme työstää uutta kisaohjelmaamme. Ohjelman teemaksi muodostui Night in Paris.

Finale Aboensia jättäydyttyä sarjasta pois jäljelle jäi vain kaksi joukkuetta: SOE ja IE. Kausi oli silti jännittävääkin jännittävämpi ja tiukkaakin tiukempi, sillä piste-erot joukkueiden välillä olivat hyvin pienet. Ensimmäisessä valintakilpailussa nappasimme voiton, mutta IE oli tiukasti perässä ja voitti seuraavista kilpailuista aluemestaruuden. Vaikka SOE:n kausi tuntui takkuilevan, hienolla tsempillä kirkastimme mitalien värit kullaksi niin toisissa valintakisoissa kuin loppukisoissakin. Olimme näin ollen ensimmäistä kertaa Suomen paras Masters-joukkue.

Joukkuekuva-soe-2015

Kausi päätettiin jälleen kevätnäytöksen parissa, missä esitimme hottentotteja Exien kanssa. Näytösohjelmassa riitti menoa ja meininkiä.

hottentotit.001

Joukkueessa luistelivat: Heidi Auranen, Marie Ghenoun, Jenni Haukirauma (AC), Hanna Hänninen, Enni Jokinen, Mira Järvinen, Hanna-Liisa Kangas, Miia Karjalainen, Kerttu Kouki, Saija Lehti, Paula-Kaisa Leppänen, Henna Lähdeniemi (C), Essi Marjamäki, Anna Metso, Jonna Mikkonen, Milja Nuorkivi, Susanna Nurmi, Suvi Nykäsenoja, Laura Nyman, Johanna Olli, Sini Shepstone, Alexandra Zühlke.

Tauolla: Petra Kaipio, Katariina Laurila

Joukkuetta valmensivat: Hetti Maukonen ja Pilvi Lipiäinen

JOUKKUEEN PERUSTAMINEN JA ENSIMMÄINEN KAUSI 2013-2014

Keväällä 2013 sekalainen joukko entisiä SM-tason muodostelmaluistelijoita etsi sopivaa joukkuetta, missä jatkaa rakasta harrastustaan. Toistaiseksi entisille kilpatason luistelijoille, joiden lopettamisesta oli kulunut jo useita vuosia aikaa, oli ollut tarjolla vain kaksi sarjaa, aikuiset ja seniorit. Monelle aikuissarjassa luistelu tuntui kuitenkin liian helpolta ja senioreissa vähän liian vaikealta. Samana keväänä tulikin tieto, että Suomen Taitoluisteluliitto oli perustamassa uutta Masters-sarjaa juuri niille entisille kilpaluistelijoille, joiden lopettamisesta oli jo tovi aikaa. Luistelijoiden onneksi muutamat seurat vastasivat tarpeeseen. Niin perustettiin myös Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden uusi joukkue, joka sai nimekseen Steps On Edge (SOE).

Joukkueen muotoutuminen kesti kuitenkin pitkälle syksyyn, joten ensimmäiset valintakilpailut kansallisessa sarjassa jäivät välistä. Kisaohjelman teemana oli lattaritango, ja joukkueen ensimmäinen esiintyminen järjestettiin joulun alla treenien yhteydessä. Paikalla oli soelaisten perheitä ja ystäviä.

SOE:n osalta kisakausi polkaistiin käyntiin vasta tammikuun alussa aluemestaruuskilpailuiden merkeissä ja siellä napattiin heti kättelyssä voitto.

Aluemestarit-14

Helsingin seudun aluemestisten jälkeen Turun Riennon Taitoluistelijoiden Masters-joukkue Finale Aboensia kutsui meidät ja Ice Elegancen (IE) Turkuun heidän aluemestiksiinsä, jottei heidän tarvinnut kisata yksin. Olimme kutsusta mielissämme varsinkin, kun ensimmäinen kisa jäi meiltä välistä. Turkulaiset voittivat kilpailun ylivoimaisesti ja heidät kruunattiin samalla Lounais-Suomen aluemestareiksi. SOE oli kisan toinen ja IE kolmas.

Toiset valintakisat järjestettiin Oulussa. Lensimme kisapäivän aamuna seitsemän lennolla Ouluun ja suuntasimme kentältä suoraan hotelliaamiaiselle. Meille oli varattu hotellista kabinetti päiväksi, joten valmistauduimme siellä kisaan meikkaillen ja hiuksia laittaen. Hallille saavuimme hyvissä ajoin ja eikun lämmittelemään. Lämmittelyjen jälkeen koppiin ja sieltä jäälle ja suoritus meni aika nappiin. Oulusta irtosi kauden toinen voitto.

kouvola-2014

Loppukisat järjestettiin Kouvolassa. Yövyimme ennen kisaa rauhallisella mökkialueella Laastareiden kanssa (aikuisjoukkue Last Steps). Kisakausi oli hieno päättää yhteiseen illanviettoon soelaisten kesken ja seuraavan päivän hopeamitaliin. Kauden lopuksi esiinnyimme vielä seuramme kevätnäytöksessä, jossa esitimme lumimyrskyä yhdessä kansallisen sarjan seniorijoukkue Ex-Stepsien kanssa. Vikassa näytöksessä jekkuilimme ja askartelimme hiuksiimme muoviaterimet niin, että ponnarit sojottivat kohtisuoraan ylöspäin.

Lumimyrsky-2014

Joukkueessa luistelivat: Heidi Auranen, Hanna Hänninen, Enni Jokinen, Mira Järvinen, Petra Kaipio, Hanna-Liisa Kangas, Miia Karjalainen, Kerttu Kouki, Katariina Laurila, Saija Lehti, Paula-Kaisa Leppänen, Henna Lähdeniemi (C), Milja Nuorkivi, Suvi Nykäsenoja, Sanna Paaso, Jenni Salo nyk. Haukirauma (AC), Sini Shepstone, Alexandra Zühlke.

Joukkuetta valmensivat: Saara Pulkkinen ja Pilvi Lipiäinen